2 Kasım 2016 Çarşamba

Camlı Bölmeler ile Daha Verimli Ofisler

Tam camlı ofis bölme sistemleri, genel olarak zamandan tavana kadar olan bölme tasarımlarını ifade eder. Sürdürülebilirlik kavramının sıkça konuşulduğu günümüzde tam camlı ofis bölme sistemleri; enerji tasarrufu, şeffaflık, esneklik, verimlilik ve estetik görünüm gibi avantajlar sağlar. Bu anlamda şeffaf, jaluzili ya da kumlama sistemiyle oluşturulan tasarımlar, özelleştirilebilir ofis alanlarının önünü açıyor.

Fotoğraf: Magda Biernat

Şeffaflık: Tam camlı ofis bölmeleri, şeffaf görünümleri sayesinde görüş alanını genişletir. Tasarımları niteliğiyle iç mekanların daha geniş ve ferah algılanmasını sağlayan bu sistemler, kontrol alanını genişleterek ofis hakimiyetini artırır. 


Estetik Görünüm: Yalın görünümleriyle kurumsal kimliğin başarılı bir iç mekan yansımasını oluşturan tam camlı ofis ayırıcılar, şeffaf görünümleri ile ofis alanlarında ferah bir atmosfer oluşturur. İstenildiği vakit ahşap kaplamalar ile birlikte kullanılarak şık bir kontrastlık yakalanabilir. Kumlama ve jaluzi gibi ek uygulama seçenekleriyle özgünleştirilebilen tasarımlar, müşterileriniz ve ziyaretçilerinizin yanı sıra ofis çalışanları için de olumlu etkiler oluşturur.

Fotoğraf: © Nacasa & Partners

Verimlilik: Üst düzey ses yalıtımları sayesinde cam ofis ayırıcılar, özellikle kalabalık ofis mekanlarında verimliliğin artmasını sağlar. Çağrı merkezleri, bankalar, yüksek kapasiteli kurumsal ofisler gibi çalışma alanlarında seslerin diğer mekanlara geçmesini engelleyerek çalışanların motivasyonuna katkıda bulunur. Toplantı alanlarında da sıkça kullanılan bu sistemler, gürültüden arındırılmış bir alanda müşterileriniz ve iş ortaklarınızla daha doğru etkileşim kurmanızı kolaylaştırır.


Enerji Tasarrufu: Sürdürülebilirliğin çokça konuşulduğu günümüzde enerji tasarrufu mimari çözümler öne çıkıyor. Bu anlamda ısı yalıtımı özellikleriyle cam ofis bölmeler kış aylarında iç mekanın ısısını korurken yaz aylarında jaluzi ve kumlama gibi güneş ışığın kontrol edilebilmesini sağlayarak daha serin bir atmosfer oluşturur. Konforlu çalışma alanları oluşturarak hem enerji tasarrufu sağlar hem de çalışanların rahatlık seviyesini bir adım öne taşır.


Esneklik: Modülerlikleri sayesinde tam camlı ofis bölmelerin montajları zamandan da tasarruf etmenizi sağlar. Hızlıca demonte edilebilir ve yeni alanda herhangi bir kirlilik yaratmadan kolayca montajı yapılabilir. Özel sistemlerle herhangi bir teknik eleman gerektirmeden kurulumunun yapılabildiği hareketli bölmeler ile ofis içerisinde dilediğiniz an yeni mekanlar oluşturabilirsiniz. Toplantı sırasında hızlıca kapalı bir sistem elde edebilir, istediğiniz zaman kalabalık bir çalışma alanına dönüştürebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder