26 Kasım 2016 Cumartesi

Ofis Bölme Sistemlerinde Modern Bir Dil: Kumlama Tekniği

Cam ofis bölme sistemlerinde en çok tercih edilen yöntemlerden biri de cam kumlama teknikleri oluyor. Gerek dekoratif katkısı gerekse görüş kontrolü sağlaması açısından kumlama cam bölmeler, çeşitli desenlerde uygulanabilirken renkli baskı yöntemleriyle de zenginleştirilebilmektedir. 


Farklı büyüklüklere sahip aşındırıcılar yardımıyla cam yüzeyinde yarı opak yüzeyler oluşturma tekniği olan kumlama, seçilen desen kalıbının cam üzerine yerleştirilmesinden sonra uygulanmaktadır.


İş yerlerinde çalışma mekanlarında, bankalarda kullanılan kumlama cam bölmeler, diğer birimlerden yarı opak yüzeylerle ayrılmış alanlar yaratır. Tamamı kumlanmış cam bölmeler bu alanlarda kullanılabileceği gibi genelde yarım kumlama desenleri tercih edilmektedir.


Kurumsal kimliğin güçlü bir dille ziyaretçilere, iş ortaklarına ve müşterilere aktarılmasını sağlayan kumlama cam bölmeler, iç mekanlarda enerjiye yönelik de bazı çözümler sunar. Nitekim yarı opak yüzeyler, örneğin çok güneşli bir iş yerinde doğal ışığın iç mekana girişinde bir ayırıcı rolü üstlenir. Bu da daha konforlu bir çalışma alanı yaratırken özellikle yaz aylarında enerji tasarrufu sağlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder