4 Kasım 2016 Cuma

İsabet Okulları: Güvenli ve Estetik Bir İç Mekan


İsabet Okulları için tasarladığımız iç mekanlarda, ahşap ve cam kullanımıyla şık ancak samimi bir atmosfer yarattık.


İsabet Okulları, yönetici kadro için ofisler, toplantı odaları, öğretmenler odası, sınıflar ve ıslak hacimlerden oluşuyor. 


Eğitim konsepti ile tasarlanan okul, gün içerisinde öğrenciler tarafından yoğun olarak kullanıldığı için konforlu, yalın ve estetik bir tasarım amaçlandı. Bu nedenle cam ve ahşap mekan ayırıcıları birlikte kullanıldı.


 Çift taraflı dikey cam bölmeler, gerek sınıflar gerekse ofisler için görüş kontrolü yaratırken sınıflar arası ses geçişini de en aza indiriyor. Çift katmanlı yüzeyleriyle çarpmalara karşı dayanım sağlarken güvenliği de en üst seviyeye taşıyor. 


Cam bölmeler üzerine yerleştirilen yarı geçirgen bantlarla ise ofis içi mekanlarda rahat bir çalışma mekanı yaratmayı amaçladık.


 Koridorlara bakan duvarlarda kullanılan ahşap kaplamalar, cam yüzeylerle şık bir kontrastlık oluşturuyor. Öte yandan ahşabın algısal açıdan oluşturduğu sıcaklık hissinin özellikle bir eğitim kurumunda oluşturacağı olumlu etkiyi de kullanmak istedik. 


Bağlantı detaylarında tercih edilen alüminyum profiller, iki farklı yüzey arasında yumuşak bir geçiş oluştururken dikey çizgileri vurgulayarak bir dinamizm yaratıyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder