11 Kasım 2016 Cuma

Ofislerde Ses Yalıtımı


Ofis mekanlarında gün içerisinde yoğun bir trafik yaşanır. Ziyaretler, toplantılar, telefon görüşmeleri sıkça yaşanırken özellikle kalabalık kişi sayısına ulaştığında gürültü sorunuyla karşı karşıya kalınır. Bu nedenle çalışanların verimini düşürmemek ve genel işleyişi aksatmamak adına duvarda, tavanda ve hatta çalışma masalarında gürültü bariyerleri kullanarak ses kirliliği engellenebilir.

Bölme Uygulamaları: Eğer geniş bir alana sahip ve iş akışında yoğun bir konuşmanın (çağrı merkezi görüşmeleri, toplantılar vb.) yaşandığı bir ofisiniz var ise cam bölmeler ile mekanı ayrı birimlere ayırabilirsiniz. Ses yalıtımı özelliğine sahip tek cam bölmeler kullanabileceğiniz gibi ekstradan ses izolasyonu sağlayan çift cam uygulamaları ile çalışanlarınız için verimli bir mekan yaratabilirsiniz.

Fotoğraf: Mariko Reed

Duvar Uygulamaları: Çalışanların ortak kullandığı duvarlarda uygulanan bu ses izolasyonu tipi, mekanlar arası ses geçişini engelleyerek gürültü kirliliğini önler. Henüz inşaat aşamasındayken bondeks süngerpan gibi uygulamaların yanı sıra inşaat sonrasında akustik panel uygulamalarını tercih edebilirsiniz. Çeşitli geometrik formlarla ofislerde dekoratif dokunuşlar sağlayan paneller, duvara çarpan ses dalgalarını absorbe ederek titreşimleri en aza indirir.

Zemin Uygulamaları: Farklı bina katlarından gelen topuk veya makine gibi sesleri en aza indiren zemin uygulamaları, katlar arasındaki gürültü düzeyini engeller. Parke, şap gibi alanlarda uygulanan yalıtımlarda mantar, epdm bariyerleri veya kauçuk esaslı malzemeler tercih edilebilmektedir.


Çalışma Masaları Uygulamaları: Özellikle açık ofislerde tercih edilen bu tip uygulamalar, masalar üzerine yerleştirilen yüksek ya da alçak ses bariyerlerini ifade eder. Çeşitli renklerde, kalınlıklarda ve yüksekliklerde olan bu tip uygulamalar ile çalışanlarınız için modüler birimler de oluşturabilirsiniz. Hareket ettirilebilen bariyerler, istenildiği zaman masa aralarından çıkarılarak ayırıcı olmayan tek ve büyük bir masa elde etmenizi sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder