7 Kasım 2016 Pazartesi

Eski ve Yeni Arasındaki Şeffaf Geçişler


Çin merkezli mimarlık ofisi Spark’ın Pekin’deki yeni ofisi, hareketli metal duvarları ile öne çıkıyor. Eski bir yapı içerisine yerleşen ofis, bina içerisindeki tuğla duvarların ve açıktan devam eden mekanik hatların gücünü cam ve metal yüzeyler kullanarak artırıyor. 


Bir binanın ikinci katına yerleşen firma, cam bölmelerle diğer mekanlardan ayrılmış. Bulunduğu katın sol kolunda konumlanan ofis, tavana kadar uzanan pencereleri ve zeminde yer alan şeffaf döşeme sayesinde diğer katlar ile görsel iletişim kuruyor. 


Ofis girişinde 40 kişiye hizmet veren açık planlı çalışma alanı, sonrasında ise toplantı odaları, bireysel çalışma alanları, mutfak ve ıslak hacimler yer alıyor. 


Tüm bu işlevler açık ofis alanını sararken birbirinden hareketli metal duvarlar ile ayrılmış. 


Çalışanlar için toplantı tahtaları, beyin fırtınası için not alma duvarları veya çizim alanı haline dönüşen hareketli duvarlar, istenildiği zaman açık ofislerle diğer mekanları da bağlayarak daha büyük yeni alanlar oluşturabiliyor. 


İnsanların içinde bulunmak isteyeceği, eğlenceli ve kolektif bir ofis yaratmak istediklerini belirten proje yöneticisi Christian Taeubert, mimarlık mesleğinin fikir alışverişi yaratmadaki gücüne dikkat çekiyor.


Fotoğraflar: Shu He

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder