22 Kasım 2018 Perşembe

MODERN OFİS TASARIMI ÖRNEĞİ: MARS LOJİSTİK



MODERN OFİS TASARIMI ÖRNEĞİ: MARS LOJİSTİK

İstanbul Bağcılar'da bulunan Balance Güneşli iş kulesinde yer alan Mars Lojistik ofisi Udesign Mimarlık tarafından tasarlandı.Modern çizgilere sahip bu ofis ; ofis tasarımlarında rengin , malzemenin ofis 
mekanlarındaki ferahlığı ve imajını nasıl etkilediğini gözler önüne seriyor.


Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

1998’den bu yana uluslararası taşımacılık sektöründe lider firma olan Mars Lojistik’in merkez ofisi Balance Güneşli iş kulesindeki ofisinin tasarımı ve uygulamasını Udesign Mimarlık olarak tamamladık. Genel konseptimizi lojistik sektöründe kullanılan araçları gerek grafik ve görseller ile gerekse açık ofislerde kullandığımız NPI profiller, calaskarlar ve multi-fonksiyonel yazı tahtası-bölücü paneller ile destekledik. Firmanın uluslararası kimliğini kullandığımız malzeme ve renkler ile tasarımımıza yansıttık. Açık ofislerde hiyerarşik düzeni ve şirketin gizlilik politikasını korumak adına alçak bölücü paneller ile sağlandı. Binanın bize sağladığı yüksek tavanı ofislerde açık bırakarak ferah bir çalışma ortamını destekledik. Zeminlerde ise pvc ve katları tanımlayan farklı halılar kullanıldı.


Toplam üç katı birbirine bağlayan çelik konstrüksiyon merdiven uygulaması ile düşey sirkülasyonu kolaylaştırmayı amaçladık. Merdiven ve cephe arasında kalan alanı bir iç bahçe olarak değerlendirip, şirketin ilkelerinden biri olan doğallık ilkesini vurguladık. Ofis içi gün ışığından maksimum yararlanabilmesi adına cam bölücü sistemler ile mekanlar tanımlandı. Yönetici odalarında farklı tip halı ve masa grubu kullanılarak mekanın kimliğini vurgulamak istedik.


Ofis binasının iç mekanında kullanılan cam bölme sistemleri modern ve estetik görüntüsünün dışında, ofisi olduğundan geniş ve ferah gösterdiğini görüyoruz. Aynı zamanda cam kullanımı iş hayatında şeffaflığı ve buna bağlı olarak güveni gösteriyor. Bu da şirket profilinin imajı için artı yönde etki ediyor.


Toplantı alanlarında kullanılan hareketli bölme duvar panelleri  hem mekanları daha işlevsel hale getirip hem de estetik bir görünüm sağlıyor.  Hareketli bölme duvarlar sayesinde iki küçük toplantı / seminer salonlarını ihtiyaç doğrultusunda tek büyük mekan haline getirme imkanı sağlıyor. Böylelikle mekanlarda  büyük toplantı salonları için bırakılan büyük alan ihtiyacını da ortadan kaldırıp işlevsel mekanlar yaratma imkanı sağlıyor. Hareketli bölme duvar panellerinde kullanılan yalıtım malzemesi sayesinde ses yalıtımı sağlayarak mekanların konforunu en üst düzeye çıkarıyor.


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder