15 Kasım 2016 Salı

Camın Şeffaf Hali

Chrystalline Architect’in Endonezya’nın başkenti Cakarta’da tasarladığı ofis, eski bir antrepoda yer alıyor. Laboratuvar ürünleri tedarikçisi olan PT. Vanadia Utama için tasarlanan ofis, iki kata yayılıyor. 


Birinci kat danışma bankosu ve mikroskobik demo odasından oluşurken ikinci kat, ofisler, demo odası, yemek odası ve toplantı odasından oluşuyor.


Farklı birimler birbirlerine cam bölmelerle yaratılmış mekanların yarattığı şeffaf koridorlarla bağlanıyor. Siyah alüminyum detaylar, antreponun endüstriyel tarihini yansıtırken kurumsal kimliğin de daha güçlü algılanmasını sağlamış.


Bir galeride konumlandırılan mikroskobik demo odası, ikinci kat balkonlarından da izlenebiliyor. Cam korkuluklar, ofislerin duvarlarını oluşturan cam bölmelerle bütüncül bir tasarım dili oluşturuyor. Ofis mekanlarındaki, stor perde uygulamaları, istenildiği zaman şeffaflığı kırarak mahremiyeti sağlıyor.


Firma binasının ana odak noktasını oluşturan toplantı odası, kurumsal kimliğin şeffaflığını yansıtması adına tamamen cam bölmelerle sarılmış. 


Bir dış mekan algısı yaratabilmek adına tasarım ekibi, çakıl taşlarıyla zemini çevrelemiş ve aydınlatma elemanlarıyla alüminyum doğramaları öne çıkarmış.


Fotoğraflar: Chrystalline Architect

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder