21 Ekim 2016 Cuma

Yandex’in Yalın Çizgilerle Tanımlanan Ofisi

Yandex şirketinin Rusya’da Za Bor Architects tarafından tasarlanan yeni ofis mekanı, dinamik yüzeylere sahip. Konferans salonları, spor merkezi, mutfak, kahve barı ve çağrı merkezleri gibi işlevler suan tasarım, geometrik çizgilerle tanımlanan bütüncül bir yaklaşım sonucu ortaya çıkmış. 



Koridorlar ve bekleme alanları boyunca yerleştirilen ahşap ve mantar yüzeyler, mekanlar arasında bölme görevi görürken aynı zamanda geri dönüşümü de teşvik ediyor.

Danışma bankosuyla başlayan iç mekan kurgusu, bankoda ve arka duvarında kullanılan ahşap yüzeylerin devam ettirilmesinden oluşuyor. Tavan aydınlatması ve farklılaşan zemin uygulamaları estetik açıdan tasarımı tamamlıyor. Yarım cam bölmelerle tanımlanan alanlar, çalışanlar ve ziyaretçiler için dinlenme alanı olarak tasarlanmış. 


Kapalı çalışma ve toplantı mekanlar eğrisel ahşap yüzeylerle birleştirilen cam kapılarla tanımlanmış. Yaratılan bu şeffaflık, birimlerin kullanımda olup olmadığının izlenebilmesi açısından işlevsel bir çözüm yaratıyor. 


Bazı birimlerde ise jaluzili cam bölme elemanları tercih edilmiş. Bu anlamda kullanıcıların ihtiyaç duymaları halinde görüşü engelleyebilecekleri bir ortam sunuluyor.



Fotoğraflar: Peter Zaytsev 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder