22 Ekim 2016 Cumartesi

Ofislerde Cam Bölme Kullanımının Avantajları

Çalışanlar ve işverenler açısından günün büyük bir bölümünün geçirildiği ofisler, ziyaretçilerin gözünde kurumsal kimliğin yansıtılması açısından da önemlidir. Yaşayan organizmalar olarak nitelendirebileceğimiz ofisler, gün içerisinde yoğun bir kullanıcı trafiği yaşar. Toplantılar, bireysel çalışmalar, haberleşmeler, yoğun yaşanan çağrı trafiği gibi pek çok aktivite tek bir mekanda gerçekleştirilir. Bu nedenle ofis çalışanlarının motivasyonunu düşürmemek ve iş verimini azaltmamak adına çalışma mekanlarının tasarımı oldukça önemlidir.
Fotoğraflar: Amit Geron
Farklı çalışma alanları arasında bölme görevi gören, cam ofis bölmeleri bu anlamda büyük fayda sağlar.

- Kurulumları Hızlıdır: Alışılmış inşaat yöntemlerine göre cam ofis bölmelerin kurulumları hızlıdır. İnşaat gerekmeksizin mekanlarda kısa sürede cam malzemeyle duvarlar oluşturulabilir.

- Tasarruf Sağlar: İnşaat sırasında yapılan harcamaları en aza indirdiğinden bütçeden de tasarruf sağlar.
- Çevre Kirliliğini Engeller: Cam bölme sistemlerinde kullanılan alüminyum, PVC ve cam gibi malzemeler geri dönüştürülebilir özelliğe sahiptir. Bu nedenle cam ile gerçekleştirilen bölme uygulamaları çevreci bir yaklaşım sergiler. İnşaat sırasında montaj pratikliği sayesinde çevre kirliliği de yaratmaz.

- Gürültü Kirliliğini Önler: Ek ses yalıtımı gibi özellikleri sayesinde cam ofis bölmeleri, gün içerisinde yoğun ses maruz kalan ofislerde ses yalıtımı da sağlar. Farklı işlevlere göre ayrılan mekanlar arasında kullanılarak, birimler arası ses geçişini de engeller.

- Taşınabilir: Konvansiyonel duvar sistemlerine göre cam ofis bölmeleri, kolaylıkla demonte edilip farklı alanlara yeniden kurulabilmektedir. 

- Esneklik Sağlar: Doğru bir mekan kurgusu dahilinde tasarlanan bölme sistemleri, işlevsel esnekliği artırarak ofis içi motivasyonu da yükseltir. Sabit paneller yerine hareketli cam sistemler ile istenildiği zaman pratik bir şekilde yeni mekanlar yaratılabilir, bireysel ya da toplu çalışma alanları oluşturulabilir. 
Fotoğraf: © Arvind Hoon
- Estetik Görünümü Artırır: Jaluzili, buzlu, yarım bölme gibi farklı tiplere sahip olan ofis bölme sistemleri, kurumsal kimliği güçlendirici etkiye sahiptir. Büyük ve kullanışsız alanlarda işlevsel yeni alanlar yaratılabildiği gibi, sade görünümleriyle çalışma alanlarına şık bir imaj katar.

- Enerji Tasarrufu Sağlar: Isı izolasyonu özellikleri sayesinde cam ayırıcılar, büyük ve işlevsiz alanlarda fonksiyonel ve yeterli büyüklüğe sahip yeni alanlar yaratarak mekanların daha kolay ısınmasını sağlar. Şeffaf yapıları sayesinde güneş ışığının iç mekanlara girişini kolaylaştırır, izolasyon katmanları sayesinde ısı kaçışlarını engelleyerek enerji tasarrufu yapar.


- Uzun Ömürlüdür: Darbeye karşı dayanıklı yapıları, zarar görmeden demonte edilebilen sistemleri, yeni bir inşaat gerektirmeden farklı mekanlar yaratmayı sağlaması açısından cam ofis bölmeleri uzun ömürlü bir kullanım sunar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder