31 Ekim 2016 Pazartesi

Şeffaflık ve Esneklik Buluşması

Biotronik firmasının New York’taki ofisleri, Ted Moudis Associates tarafından şeffaflık konseptiyle tasarlandı. Almanya merkezli tıbbi cihaz üreticisi Biotronik’in Amerika’daki ilk ofisi olan tasarımda, mühendisliğin ve teknolojinin birleştiği bir kurgu yaratılmış.


Firmanın ürünlerini müşterileriyle paylaşabilmeleri için bir müzeyi andıran showroom, Biotronik’te ilk üretilen tıbbi cihazlardan günümüze kadarki olan bir kesitini sunuyor. Çok amaçlı deneme odası ve teknik simülatör de showroomla ilişkili bir konuma sahip.


Ofis genelinde ferah ve rahat mekanlar yaratabilmek adına tasarım ekibi, mekanlar arası geçişlerde tam cam bölme kullanımını tercih etmiş.


Ofisin giriş kısmından başlayan ofisler, sadece malzeme ile değil; mimari kurguyla da ziyaretçilere “şeffaflık” anlayışlarını yansıtmayı amaçlıyor.


Öte yandan tasarımcılar, pencereler arasında mümkün olduğunca az doğrama kullanarak görüntüyü kesintisiz hale getirmeye çalışmışlar.

Ofisler arası cam bölmeler ise daha esnek bir kurguya hizmet ediyor. Nitekim bu cam bölmeler raylı hat üzerinde hareket ettirilerek bir tarafta toplanabiliyor. Bu da odalarda çok işlevli bir kullanımın önünü açıyor.


Ofisler, istenildiği zaman bireysel çalışma alanlarına istenildiği zaman da bir toplantı salonuna dönüştürülebiliyor.


Fotoğraflar: Magda Biernat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder