14 Ekim 2016 Cuma

Hareketli Ofis Bölmelerinin Yararları

Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen modüler ofis tasarımları, “ofis peyzajı”nı değiştirmesi anlamında büyük önem taşıyor. Tek mekanda işlevsel kullanım şekilleri yaratması anlamında ofis dinamiğini de olumlu yönde etkiliyor. Özellikle çalışanlar açısından uzun saatlerin geçirildiği iş alanları, hareketliliğiyle talep edilen çalışma biçimine ne kadar cevap verebilirse ofis içi motivasyonu da o derece artırıyor. Bu durum, aslında iç mekanların sürdürülebilirliğini de doğrudan etkiliyor. 

1. Bütçe Tasarrufu

İç mekan kurgusunun hareketliliği her yeni ihtiyaçta ofis değiştirme seçeneğini ortadan kaldırdığı için bütçeden tasarruf sağlıyor. Konvansiyonel olarak adlandırabileceğimiz alışılmış ofis sistemlerinin yerine hareketli bölme sistemleri, hızlı montaj ve etkin kullanım olanaklarıyla çalışma birimlerinin kontrolünü kolaylaştırıor. Yeni bir oda ya da yeni bir birim ihtiyacı doğduğu zaman klasik ofis duvar sistemlerinin yıkılması gerekirken hareketli bölme sistemleri kolaylıkla demonte edilip yeniden kurulabiliyor. Ek yalıtım gibi özellikleriyle enerji tasarrufu yaratarak ofis giderlerinin de en aza indirilebilmesini kolaylaştırıyor.

Fotoğraf: © Viktor Chernyshov

2. Hız

Hareketli ofis bölme sistemlerinin en büyük avantajı aslında hızlı kurulum ve hızlı demonteleri oluyor. Ofis içi kurguyu tamamen değiştirmenin yanı sıra toplanabilir bölme duvarlar sayesinde kolaylıkla yeni mekanlar yaratılabiliyor. Kurulum kolaylığı sayesinde çalışanların günün her anında hızlıca değiştirebilecekleri bölme sistemleri için daha büyük değişikliklerde firmalardan destek almak da mümkün.

Fotoğraf: © Nacasa & Partners

3. Çevrecilik

Üretimleri sırasında daha az atık malzeme çıkaran ve atık malzemelerinin geri dönüşüm işlemlerinden geçirildikten sonra yeniden kullanılabildiği hareketli bölme sistemleri, çevreci bir duruş sergiliyor. Montaj sırasında da daha az kirlilik yaratırken kullanımları sırasında da ek yalıtım seçenekleriyle ofis mekanlarında enerji tasarrufu yaratıyor. Kırılmazlık özellikleriyle darbelere karşı koruma oluşturarak ofis içerisindeki güvenliği de en üst seviyeye taşıyor.

4. Esneklik

Hareketli bölme sistemlerinin en önemli getirilerinden biri ofis içerisinde esnek bir mimari kurguya izin vermeleridir. Bu anlamda bireysel çalışma alanları, istenildiği zaman bir toplantı odasına çevrilebiliyor ya da ayrı bir çalışma odası haline getirilebiliyor. Daha büyük organizasyonlarda bölmelerin düzeni değiştirilerek ferah ve geniş bir alan elde edilebiliyor.

Fotoğraf: © Christian Harder

5. Kurumsal Kimlik

Firmaların kurumsal kimliğini doğru bir şekilde yansıtabilmeleri, iş sürdürülebilirliği anlamında oldukça önemlidir. Bu anlamda gerek iş ortakları gerekse yeni ziyaretçiler açısından ofis içi tasarımları estetik bir duruş sergilemelidir. Çift camlı, yarım camlı, yatay camlı ya da jaluzili bölme gibi özelleştirilebilir seçenekler ile ofis tasarımlarınızı tamamlayabilirsiniz.



Fotoğraf: © Arvind Hoon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder