14 Ekim 2016 Cuma

Tek Mekanda Farklı Çözümler


Paritzki & Liani Architects’in PRS firması için Tel Aviv’de tasarladığı ofis, akışkan ve rijid yüzeyleriyle dinamik bir iç mekan tasarımına sahip.


İçerik ve kimlik olmak üzere iki tasarım bileşeninden doğan ofis, cam ofis bölme sistemleriyle tasarlanmış toplantı odalarına ve serbest çalışma alanlarına sahip. İç mekandaki ana birleştirici eleman ise tavan boyunca kesintisiz devam eden membran olmuş. Ofis içerisinde akustik etki ve yapı strüktürüne de destek sağlayan malzeme, aslında PRS’in geocell olarak adlandırılan hücresel dolgu sistemi malzemesinin bir replikası. İş ortaklarına ve ziyaretçilerine kurumsal kimliği daha doğru yansıtabilmek adına seçilen bu tasarım yaklaşımı, bir anlamda çevresel özellikleri de yansıtıyor. 


Deniz kenarında yer alan ofiste, çalışma alanlarından gözlemlenebilen manzarayı yüzey tasarımıyla içeri aktararak bütüncül bir görünüm yakalanması amaçlanmış.


PRS ofisinde kullanılan cam bölme ayırıcıları, kimi mekanlarda hareketli cam bölme duvar sistemine dönerken kimi yerlerde sabit bir bölme sistemine dönüşüyor. 


Özellikle toplantı odalarında tercih edilen hareketli cam bölmeler istenildiği zaman toplanabiliyor ve daha büyük bir toplantı odası elde edilebiliyor. Bu tasarım kararı, tek bir ofis mekanı içerisinde işlevsel çözümlerin elde edilebilmesini de kolaylaştırmış.



Proje Mimarı: Paritzki & Liani Architects
Proje Yeri: Tel Aviv
Müşteri: PRS
Proje Alanı: 250 m2
Fotoğraflar: Amit Geron

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder