14 Ekim 2016 Cuma

Ofis Mekanında Renkli Dinamizm


İç mekan tasarım ofisi Peldon Rose, bir bağış firması olan JustGiving için Londra’da eğlenceli bir ofis tasarımına imza attı. Gerek çalışanların gerekse bağışçıların bir arada çalışabilmesine imkan tanıyan bir ofis ortamı yaratmak amaçlanmış. Farklı düşünceleri simgelemesi açısından da tasarımda renkli yüzeyler ve mobilyalar kullanılmış.


Dinamik bir çalışma ortamı yarabilmek adına ofis tasarımında “kampus” stili bir yaklaşım benimsenmiş. Toplantılar, tanıtımlar, kokteyller ve atölyeler gibi çeşitli aktivitelere tek mekanda çözüm yaratabilen renkli tasarım, aynı anda farklı durumlara cevap verebiliyor. Kolaylıkla taşınabilen mobilyalar da ofis içerisindeki çok işlevliliğe katkı sağlamış.  


Düşük bütçe ile yola çıkan tasarım ekibi, ofisteki mevcut yüzey kaplamalarını sabit tutarak mekana duvar bölmeleri, akustik paneller ve mobilyalar eklemiş. Açık ofis mottosuyla tasarlanan iç mekanda, küçük ölçekli bir konferans alanı, toplantı mekanı, mutfak ve bireysel çalışma alanları bulunuyor. 


Kitaplık ve depolama amaçlı kullanılan raf sistemleri, farklı birimleri birbirinden ayıran bölme olarak da işlevlendirilmiş. 


Çok işlevliliğe cevap verebilmek için yeni projeler üzerine beyin fırtınası yapılan toplantı odası, hareketli ahşap bölme sistemi sayesinde istenildiği zaman diğer birimlerle birleştirilebiliyor. Açık toplantı masası, ihtiyaç duyulduğunda yemek birimine dönüşebiliyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder