17 Aralık 2016 Cumartesi

Ofis Bölme Sistemleri Nasıl ve Neden Yapılır?

Geniş ve işlevsiz mekanları verimli çalışma alanları haline getirmek için uygulanan ve son yıllarda oldukça popüler bir hale gelen ofis bölme sistemleri, farklı malzeme ve ek özellik seçeneklerine sahip. Ahşaptan cama, ısı yalıtımından jaluziye, materyal anlamında ofislere zenginlik katan ofis bölmeler, sürdürülebilir iç mekanlar yaratmada da öne çıkıyor.

Yandex Ofisi (Fotoğraf: © Peter Zaytsev)

Gün içerisinde yoğun bir kullanıcı trafiğine maruz kalan ofisler, müşteriler ve iş ortakları açısından da kurumsal kimliğin yansıtılması için önemli bir noktada duruyor. Estetiğin ve işlevselliğin bir araya geldiği bölme sistemleri, çalışanlar açısından da konforlu bir ofis mekanı oluşturuyor. Isı yalıtımlı sistemler kış ve yaz mevsimlerinde iç mekanın ısısını dengeleyerek enerji etkin bir kullanım yaratırken jaluzi gibi güneş perdeleyici özellikler ile hem görüş kısıtlanıyor hem de güneş ışığının iç mekana kontrollü girişi sağlanıyor. Ahşap malzemeler opak bir mekan yaratırken cam, kesintisiz bir görüş açısı ve yüksek bir estetik değer katıyor. Baskılı veya buzlu camlar ile mekanın tasarım değeri artırılırken mahremiyet de sağlanabiliyor.

Nike Ofisi (Fotoğraf: © Nike)

Modüler montajları sayesinde kolay bir kullanım sağlayan bölme sistemleri, istenildiği zaman yerinden sökülüp başka bir noktada yeniden kurulabiliyor. Hareketli panel özellikleriyle açık ofis sistemlerine modern bir kullanım olanağı sunulabiliyor, yeni bir toplantı odası ya da çalışma mekanı yaratmak pratiklik ve kolaylık kazanıyor.

Microsoft Ofisi (Fotoğraf: © Paul Ott)

Ofis bölme sistemleri, geniş materyal ve ek özellik içeriğiyle farklılaşan bir fiyat yelpazesi sunar. Ancak geleneksel yapım teknikleriyle karşılaştırıldığında geri dönüşümlü malzemelerin kullanım olanağının artması, yeni bir mekan ihtiyacı doğduğunda inşaat gerektirmeden sökülüp takılabilmesi, ısı ve ses yalıtımı özellikleri, dayanıklı ve kırılmaz kaliteli malzeme gibi özellikleriyle uzun vadede daha sürdürülebilir bir seçenek olarak öne çıkar. 

Microsoft Ofisi (Fotoğraf: © Paul Ott)

Ofislerin özellikle enerji maliyetlerini düşüren bölme sistemleri, çalışanlar için konforlu bir mekan yarattığı için verimliliği de artırır. Bu nedenle de Google, Yandex, Microsoft gibi pek çok kurumsal firma geniş ofis mekanları tutarak bölme sistemleriyle bu alanları çalışanlarına özgün hale getirmektedir.

MVRDV Ofisi (Fotoğraf: © Ossip van Duivenbode)

Ofis tasarımlarınız ve bölme sistemleriyle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak isterseniz İyi Ofis Bölme ile iletişime geçebilir, alanında uzman iç mimar ve teknik ekibimizden yardım alabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder