30 Aralık 2016 Cuma

Kiev’de Kendinden Emin Geçişler: Camın Bütünselliği


Burø tasarımı Ukrayna, Kiev’deki Viatec ofislerinin tasarımı  çalışanlar ve müşteriler arasında iletişim, şeffaflık ve açıklık yaratabilmek üzerinden şekillenmiş. 


2016 yılında tamamlanan ve 3.660 metrekarelik bir alana yayılan ofis, firmanın teknoloji alanındaki çalışmalarını vurgulamak adına çeşitli tasarım elemanlarıyla güçlendirilmiş.



Ofisin ana odak noktası olan merkez ofis mekanı konferans salonu, lounge ve yemek birimi olmak üzere üç işlevi bir arada sunabiliyor. Cam ofis bölme sistemiyle oluşturulan konferans salonu, istenildiğinde kapalı bir mekan yaratmak adına perdelerle opak hale getirilebiliyor. Kontrol edilebilen bu sistem konsantrasyonu sağlarken cam bölmeler, yalın görünümleriyle şeffaflığı vurguluyor.



Zeminde devam eden ahşap yüzeyler, 10 farklı çalışma birimini, toplantı odalarını ve sergileme alanını birbirine bağlama rolü üstleniyor. Aynı zamanda cam, ahşap, tekstil ve bitkilendirme tasarımlarıyla kurumsal kimliğin de başarılı bir şekilde yansıtılması amaçlanmış. Cam ofis bölmeler, farklı malzemeler arasında kendine has duruşuyla bir geçiş yaratmış. Yakalanan estetik, dengeli ve doku zenginliği Viatec’in vizyonunu da vurguluyor.



Fotoğraflar: Andrey Mikhailov

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder