3 Aralık 2016 Cumartesi

Alçıpan ile Ofislerinizde Yeni Bir Dönem Başlatın


Microsoft Ofisi, San Francisco, Fotoğraf: Bruce Damonte

Gereğinden fazla bir alana yayılan ve dolayısıyla işlevsiz alanların oluşmasına neden olan iç mekanlarda en akılcı çözümler bölme sistemleri ile oluşturuluyor. Cam, alüminyum, ahşap gibi malzemelerin yanı sıra en sık tercih edilen veya diğer malzemeler ile bir arada kullanılan diğer bir sistem ise alçıpan bölmeler. Hızlı, pratik ve sürdürülebilir yapısı sayesin gerek ekonomik gerekse işlevsel açıdan tasarruf sağlayan bölme sistemi ile ofislerinizin tasarımını baştan aşağı değiştirebilirsiniz. 

Kolay montaj özelliği sayesinde ofis mekanlarınızı ayırabilir, çalışanlarınız için verimli çalışma alanı yaratabilirsiniz. Alçıpan bölmeler, ısı ve ses yalıtımı sayesinde iç mekanda konfor seviyesini artırırken estetik bir görünüm de kazandırmaktadır. Bu sayede müşterilerinize ve iş ortaklarınıza kurumsal kimliğinizi doğru ve başarılı bir şekilde aktarabilirsiniz.

Sandow, Genel Müdürlük, New York

Alçıpan Bölme Duvar Sistemlerinin Avantajları

Montaj: Hafif yapısı ve işlenebilirliği sayesinde pratik ve hızlı bir montaj sağlar. İç yapısı sayesinde montaj veya kullanım sırasında oluşabilecek hataların yerinde ve pratik bir şekilde giderilmesini kolaylaştırır.

www.gypsumceilingkenya.co.ke

- Tasarruf: Kolay işlenebilirliği ve uygulanabilirliği sayesinde rakip malzemelere karşı hızlı bir montaj sağlar. Bu da hem malzemeden, hem işçilikten hem de zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Gözenekli yapısı, kışın iç mekandaki sıcak havanın barınmasını kolaylaştırırken yaz aylarında ferah bir alan oluşturur. Bu sayede enerjiye harcanan bütçede ciddi bir tasarruf yaratır.

- Hafiflik: Konvansiyonel inşaat sisteminde kullanılan tuğla duvarlardan 9 kat daha hafif bir malzemedir. Bu sayede gerek taşıma gerekse uygulama anında büyük kolaylık sağlar. Bu özelliği ile deprem sırasında da güvenlik yaratır.

- Güvenlik: Taşıyıcı sisteme binen yükü hafiflettiğinden depreme karşı da güvenli bir kullanım sağlar. Yangına karşı yüksek bir dayanıklılığa sahiptir. 7.5 cm inceliğindeki bir alçıpan duvar dahi yangına karşı 30 dk. direnç gösterir. Esneyebilen yapısı, deprem gibi sarsıntı durumlarında malzemenin patlamasını ve kırılmasını engeller.

snydersdrywall.com

- Estetik: Tesisat ve diğer altyapı elemanlarının görünmesini engelleyerek görüntü kirliliğinin önüne geçer. İşlevsiz ofis mekanlarında yeni birimler yaratır, pürüzsüz görünümü sayesinde estetik algıyı artırır. 

- Sağlık: Nefes alan iç yapısı sayesinde nemi dengeleyerek rutubetin önüne geçer. İçerisinde bulunan su molekülleri, ortamdaki nem oranı azaldığında dışarı çıkarken nem fazlalığında suyu kendi bünyesinde hapseder. Bu sayede bakteri oluşturmaz. Küf vb. sağlıklık durumların ortaya çıkmasına engel olur. Gözenekli iç yapısı sayesinde farklı mekanlar arasındaki ses geçişini engelleyen alçıpan bölme duvarlar, çalışanların motivasyonunu da yükseltir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder