27 Aralık 2016 Salı

Camın Yarattığı Soyut Sınırlar


Athie Wohnrath’ın Sao Paulo’da Alelo firması için düzenlediği ofis yapısı, “duymak ve görmek” için tasarlanmış bir iç mekan olarak tanımlanıyor. Bir kart firması olmasından dolayı gün içerisinde yoğun bir müşteri ziyaretinin olduğu ofiste, küçük birimlerden oluşan pek çok toplantı odası yer alıyor. 


Ne var ki müşteriler ile firma arasında şeffaf bir iletişim oluşturabilmek için tasarım ekibi, bu toplantı odalarını açık ofislerle aynı alanda konumlandırmış. 


Arasında ahşap ve zemin tekstili ile soyut bir sınır yaratılan bu iki mekan, hakim renk kompozisyonları ile de birbirinden ayrılıyor. Müşterilerin yanı sıra çalışanların toplantı odası olarak da kullandığı ve projenin odak noktalarından olan toplantı birimleri, raylı camlarla mekandan yer de kazanıyor. 


Grafik desenli kumlama tasarımı, görüş açısında kısmı bir engel yaratırken kurumsal kimliğin de ifadesini kolaylaştırıyor.


Modüler çalışma alanları olarak düşünülen ve son dönemde ofis tasarımlarında oldukça popüler olan “otur ve kalk” çalışma odaları ise yarım kumlama desenleri ile dış mekandan ayrılmış. Camın şeffaf etkisi bu mekanlarda da hissedilirken tasarımdaki bütünlük hissi kaybedilmemiş.

Fotoğraflar: Athié Wohnrath


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder