29 Aralık 2016 Perşembe

Doğadan Referans Alan Dokular: Arınç Tekstil

Bursa’da konumlanan Arınç Tekstil, “kalite, dayanıklılık ve çeşitlilik” kavramlarıyla müşterilerine tekstil alanında hizmet veren bir firma. 


Markanın kurumsal kimliğini oluşturan bu kavramları baz alarak tasarladığımız ofis alanları ise ahşap ve camı bir araya getirerek doğallığı yansıtan bir dile sahip.


Ofis mekanlarında ayırıcı sistemler için kullandığımız dolu ve cam bölmeler, şık ve işlevsel iç mekanlar yaratmamıza olanak sağladı. 


Geleneksel duvar bölmeler yerine modülerlikleri, kolay montajları ve dolu bölmenin sağladığı ısı ve ses yalıtım özellikleriyle özellikle çalışanlar için konforlu bir çalışma alanı yaratmayı hedefledik. 


Camın şeffaflığı, ofis mekanlarının daha kolay algılanmasını sağlarken etkileşimi de kolaylaştırması amaçlandı. 


Ahşabın doğal dokuları ile samimi bir atmosfer yaratırken cam ve alüminyum yüzeyler ile markanın yenilikçi ve Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veren sistemine referans vermeyi amaçladık.


Bölme sistemlerinde kullanılan ahşap, aynı zamanda iç mekan tasarımında bütünsel bir yaklaşım oluşturmak adına duvarlarda ve kapı pervazlarında da devam ettirildi. 


Geometrik bir akışkan dil yaratarak oluşturduğumuz müşteri karşılama alanlarındaki bu dil, dijital ekranların geleceği yüzeylerde ise doğal taş ile buluşuyor. 


Markanın kumaş üretimine ve dolayısıyla tarihten bu yana üretilen tekstilin “doğal”lığını vurgulamak adına cam, ahşap ve doğal taş, müşteriler üzerinde firmanın vizyonunu daha kolay yansıtmamızı sağladı.



Islak mekanlarda ise mermer ile buluşan ahşap dokular, iç mekan tasarımını daha da güçlendiren bir dile dönüştü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder