28 Şubat 2017 Salı

CAM VE OSB UYUMUNUN SADELİĞİ TASARIMA NASIL ENTEGRE EDİLİR

Proje, bir ulaşım şirketinin yaklaşık elli çalışanını barındıran bir ofis alanını kapsamakta. Mimari konsept iki faktöre dayanır: müşterinin operasyonlarının doğası ve kısa inşaat süresi. Bununla birlikte, gelişme birtakım kriterleri (örn. Işlevsellik, yolcuların konforu, çevre tasarımı) karşılıyor ve şirketin felsefesini yansıtıyor.
İşlevsel olarak tasarım, dolaşımı kolaylaştıran ve düzenini etkili bir biçimde organize eden konsantrik bir düzene dayanır: açık alan ofisi merkezdedir; kapalı alanlar çevreye yerleştirilir. Açık alan, cömert pencerelerden gelen doğal ışıkla aydınlanır. Geleneksel işlevlere ek olarak, oturma düzeni, çalışanlara bu amaçla tasarlanmış alanların dışında birbirleriyle tanışma imkanı veren dinlenme ve eğlence için bir alan içerir: yemek odasında bulunan masada, TV izleyen koltuklarda veya Bu alanları açık ofisden ayıran koridorlarda.
Malzemelerin seçimi basittir: ahşap kontrplak, OSB ve cam şeklindedir. Ortaya çıkan görüntü, taşıyıcının açıklık, basitlik ve şeffaflık felsefesi ile uyumludur; ayrıca sıcak, rahat ve neşeli bir çalışma ortamı yaratır. OSB pürüzlü yüzeylerinin yanı sıra kayar kapılar, alanın 'kargo' karakterine katkıda bulunur. Malzemelerin basitliğinin aksine, diğer unsurlar mekanın rolü hakkında herhangi bir belirsizliği ortadan kaldırır. Arka plandaki ışık, çalışanların ve müşterinin havasına göre renk değiştirirken, beyaz ofis mobilyaları kahverengimsi yüzeylerin yanında öne çıkıyor. Ofisler, taşıyıcı tarafından en çok uğranan Kuzey Amerika şehirlerinin isimlerini taşıyor. Bir CNC makinedeki kontrplaktan yapılmış tezgahlar ve resepsiyon masası, geleneksel Romanya desenlerini andırmaktadır.
Son olarak, yerleştirme tamamen sökülebilir ve kolayca değiştirilebilir. Taşıyıcının ayrılmasından sonra, bileşenlerin çoğu, biyolojik bozulma yoluyla tekrar
tekrar kullanılabilir, geri dönüştürülebilir veya basitçe doğal döngüye yeniden entegre edilebilir.

Architects: Est Architecture
Design: Felix Tue
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder