20 Şubat 2017 Pazartesi

ŞEFFAF OFİSLERİN BÜYÜLEYİCİ SADELİĞİ



Geleneksel bankacılık ortamını, manastır mimarisine çevirmenin birden fazla yolu var. Tasarım niyeti, sakin bir güvenlik, sağlamlık ve kalıcılık atmosferi oluşturmak olabilirken, aynı derecede hücreselleşmiş iç mekan bazen gizlilik ve donukluk gibi tamamen farklı anlamlar  ima edebilir.
Hong Kong'un Amirallik İlçesindeki bankanın orijinal, ardışık olmayan üç katının yerini almasıyla, yeni ofis projesi, eski ile doğrudan bir karşıtlık olarak gelişti: iletişim ya da dolaşım için birkaç dahili engel içeren, birleşik, bitişik bir çalışma alanı.

Yeni ofiste sunulan müşteri deneyimi, ziyaretçilere ileriye dönük güven, açıklık ve dürüstlük dünyasına davet etmek üzere tasarlanmış çağdaş bir resepsiyon / toplantı süiti ile benzer şekilde tasarlandı. Proje için bir başka zorunluluk, malzeme kalitesi seviyesinde sürdürülebilirlik sağlamaktı.

Projenin başlangıç ​​noktası, Uluslararası Ticaret Merkezi'nin 71 ve 72. katlarındaki iki katlı, 41.200 m²'lik bir alandı. Victoria Harbour'daki ve Kowloon'daki çarpıcı manzaralarını kullanan M Moser ekibi, sanal 'görünmezliği' olağanüstü  işlev ve detaylara dikkat çekecek şekilde  tamamlanan bir tasarımla Natixis'in gereksinimlerine yanıt verdi.
Minimalist form ve malzeme paletinde bulunan ince ve hassas tasarım konsepti, tasarım ekibinin başlama noktası oldu. Asansörlerden gelen ziyaretçiler, gidecekleri alanlara açık renkli taş zemin ve de resepsiyon alanından gelen doğal günışığını yansıtan bir koridor aracılığıyla ulaşmakta. Ayrıca, resepsiyon masasının basit yatay yerleşimi giriş alanına paralel olarak belirlenerek, dışarıdaki manzaranın engellenmesinden kaçınıldı.
Toplantı odası ve çalışma alanları ofisin kalbi olarak, karakteristik özelliklere sahip olan şekillerin ve malzemelerin bir başka zarif ama sanatsal kompozisyonunu olarak tasarlandı. Kısmen zen benzeri bir su özelliği ile sınırlandırılan dört toplantı odası, kullanıcılarına gerekli akustik mahremiyet derecelerini sunarken neredeyse görünmez görünen, tabandan tavana çerçevesiz camla kaplıdır. Özellikle, içerdeki toplantı odaları, yükseltilmiş platformların tepesinde oturuyor ve kullanıcılarının, ara odalara bitişik çalışma alanına bakmasını sağlıyor.
Şeffaflık ve akış benzer şekilde çalışma alanlarını tanımlar. Personel, açık planlı ayarlarda, görüş alanlarının dışına çıkacak şekilde oturmaktadır. 





Design: M Moser Associates
Photography: Virgile Simon Bertrand

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder