31 Ekim 2019 Perşembe

OFİS BÖLME SİSTEMİ İLE OLUŞAN MODÜLER ÇALIŞMA ALANLARI


Elverişli ofislerin oluşması, günlerinin bir kısmını büro mekanlarında geçiren kişileri büroda rahat bir çalışma ortamı yaratmaya itmektedir. Bu amacın gerçekleştirilmesinde modüler ofis donanımının önemli bir yer tutup verimliliği de artıracaktır.

Günümüzün modern ofisleri, son on yılın getirdiği teknolojik gelişmelerden yararlanabilecek şekilde tasarlanmaktadır. Ofiste çalışma, hem tek kişi, hem de ekip halinde olabileceği için büro mekanı ile kişiler arasında sıkı bir ilişki kurulurken, ekipler arasındaki bilgi akışı ve haberleşmenin kolaylaştırılması kadar, mekanın tekil çalışmaya da elverişli kılınması gerekir. Bu da değişik ölçülerde ofis bölme sistemleri ile sağlanabilmektedir.

Mekanları bölme eğilimi 1970'lerin ilk yıllarında ilk olarak Hollanda'dan başlamıştır. Mekanı bölme eğilimi ile mekanların değişik amaçlı kullanım eğilimleri doğmuştur. Derin ofis mekanlarında mobilya düzenleme planlarının yapılması yolundaki önemli değişim, ofis mobilyasının 50 ve 60'lı yıllardakinden farklı olarak, sabit duvar veya demontable bölmelerin yerine mekanı tanımlayan ve bölme işlevini yüklenen elemanlar haline gelmesine yol açtı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder