10 Nisan 2017 Pazartesi

ŞİRKET LOGOLARININ TASARIMA VE DİZAYNA ETKİLERİ...


OSO Mimarlık, İstanbul'da bir cam üreticisi olan Gürallar LAV için yeni bir ofis tasarladı. OSO, LAV için benzersiz ve butik bir ofis oluşturmak için şirketin kurumsal kimliğinden esinlenmiştir. Bu amaçla, kurumsal renkleri bazı niş noktalarında kullanılmıştır. Ayrıca, koridorlarla çalışma alanları arasındaki diyagonal ayrımlar şirketin kendi logosundan da esinlenildi.





Çalışma alanlarını tasarlarken ağırlıklı olarak açık planlama bürosu ilkelerine uyulmuştur. Bununla birlikte, açık plan tasarımının bazı dezavantajlarını en aza indirgemek için; Çalışma masalarının akustik ve tekrar problemleri gibi; Bazı önlemler alındı. Salon ve kütüphane gibi bazı sosyal alanlar çalışma alanları arasında entegre edildi. Ayrıca, açık ofis alanlarına akustik konfor sağlamak için tavan üzerine asma tavan malzemesi olarak özel taş yünü panelleri kullanıldı.



Genel anlamda, bu ofis alanını kendi şirket kimliği, iş alanı ve kullanıcı profili ile tasarlayan eşleştirme ve bütünleştirme, temel bir tasarım problemi olarak belirlendiğinden alana ait olma hissi uyandırmak amaçlanmaktadır.


Design: OSO Mimarlık Tasarım / Serhan Bayık / Ozan Bayık / Okan Bayık / Erol Yurdakul / A.Emre Mert
Photography: OSO Mimarlık









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder