12 Nisan 2017 Çarşamba

KAOTİK VE MODERN BİR TASARIMLA YARATILAN DAVETKAR BİR ÇALIŞMA ORTAMI...




Merkezi Tokyo'da bulunan, dünya çapında bir reklam ajansı olan Dentsu için Richmond Road, Bangalore'da bir kurumsal iç proje. Ofis, çeşitli departmanlara ayrılmış 120'den fazla personel barındıracaktı. Tasarım yönü, enerjiye dayalı bir gençlik alanı ve işbirliği sağlamaya yönelik bir yön olarak alındı.




Gereksinimler, uzamsal yoğunlukla doğrudan ilişkili olup, bu da mekân içindeki deneyim kalitesinin optimum sonucu elde etmek zorunda olduğu anlamına geliyordu. Sonuçta, işbirliği ortamı teşvik eden genç, aydınlık ve ilham verici bir alan vardı; bireysel ifadeleri ve müşterilerin hemen bir 'hiper yaratıcı bölge' olarak tanımladığı bir alanı teşvik ediyordu.




İç mekan tasarımı ile elde edilen tasarım çözümü markanın değerlerini tezahür eder ve Dentsu çalışma alanını yeniden tanımlar. Uzaysal algılamayı değiştirerek, tasarımcılar olarak son kullanıcılarda farklı davranışları ve yaklaşımları tetiklemek mümkündür. Örneğin, düzenli toplantı deneyimini değiştirmeye yönelik bir girişim, yalnızca bir konferans masasının çevresinde gerçekleşmeyen toplantılara yol açtı. Hem istemci hem de tasarımcı sınırlamaları anladı ve bu nedenle benzer endişeler ve girdiler aldı. Sonuç sizi oyalanmaya, fikir paylaşmaya ve yenilikçi ürünler ve çözümler yaratmaya davet eden bir alandır.


OFİS DÜZENİ, finans alanı, açık ofis ve 'verandah' ​​olmak üzere üç bölüme ayrılmıştır. Ofis, 2 ihtiyacı tek bir yerde birleştiriyor; Ortak çalışma alanı ve özel kabinler. Böylece, ofis düzeni daha az katı ve basit olma eğilimi gösterir. Açık planlar ve özenle yerleştirilen ekiciler, kafe benzeri bir atmosfer yaratır ve yaratıcılık ve şeffaflığı teşvik eder.




İş istasyonları arasında dikey yüzeylerin bulunmaması, açık ofiste bir işbirliği duygusunu teşvik eder. Bireysel ancak toplumsal çalışma alanı duygusu ortaya çıkan tasarımda derinlemesine incelenir. Malzemelerin seçimi: Renkli camlar, lekeli ahşap, grafikler, kumaş, desenli fayanslar, metal çerçeveler; Halı ve fayans, işbirliğine dayalı ideolojinin özünü yansıtan bir ofis alanı haline gelecek olanı çizmeye başlamak için tuval oldu. Orta Yüzyıl Döşemelik ve yastıklarda ilginç tonlarla aydınlatılmış parlak bir renk paleti bulunan modern mobilyalar, gençlik duygusunu ekleyerek yaratıcılık yaratır ve davetkar bir çalışma ortamı yaratır.




Merkezi bir bölünmemiş çalışma yüzeyi olan açık iş istasyonları ekip üyeleri arasındaki etkileşimi sağlar. Ofiste yayılan yuvarlak masa, görüşmeler için adalar ve doğrusal iş istasyonları arasındaki genel etkileşim olarak hareket eder. Tavandan sarkan devasa silindirik fenerler alanı boşa çıkarmak ve bu tartışma alanlarını belirlemek için ekliyor. GRID - deneyimin özünde yaratıcı sinir merkezi; Dentsu yaratıcı ekibinin tüm departmanları için kaotik, yüksek ve yüksek bir enerji alanı olması amaçlanan açık ofis ızgarası. Işık, paneller, pin-up panoları, depolama sistemleri ve ekiciler dikilecekleri ofis içinde merkezi olarak bulunan bir metal ızgara yapısıdır. Bu "çarşı benzeri" mekan, etkileşim ceplerine açılırken takımlar ve işlevleri arasında ayrım yapan canlı ve ilham verici bir yer. Boyalı yumuşak çelik bölümlerden yapılmış yapı, çalışma alanlarını bireyselleştirmek için büyük bir özelleştirme kabiliyeti sağlar. Ucuz malzemelerin / sistemlerin kullanılması, uygulama için vasıflı işçilere güvenmediği anlamına geliyordu. KABİNLER ofiste dağınıktır ve benzersiz kullanıcı gereksinimlerine uyacak şekilde tasarlanmıştır. Ekiciler arasında bulunan kabinler, sohbetler bir masa yerine rahat bir ortamda gerçekleşen oturma odaları gibi tasarlanmıştır. Cam üzerindeki grafik renkli filmler, bu odalara görsel bir gizlilik hissi kazandırıyor ve örgütsel hiyerarşiyi vurguluyor.




VERANDAH ofisinin arka kısmındaki açık alan. Personelin gevşeyebileceği bir mekân mekanı. Ayrıca, gayri resmi toplantıların açık havada yapılabileceği bir alan olarak işlev görür. Bir telefon kulübesi olarak iki katına çıkan verandanın yanında, sessiz, "kütüphane" bir alan kuruldu. Bitkiler ve açık ofis arasında kalan bir cam blok. Kapılar kaydırarak açık havada daha büyük bir tecrübeye kavuşabilir veya beyin fırtınası için konforlu bir özel toplantı alanı oluşturabilir veya tasarım ilhamı için sessiz bir aklı başında yer açabilir.



Ofiste ayrıca her çalışma alanının yanındaki balkonlar vardır. Saksı bitkileri, bu balkonların çevresini çizerek, personelin dışarı çıkıp bir mola vermek için onları bir alan haline getirir. Korkuluklar, ofis ortamından mini bir kopma için ideal bir çıkıntı ve oturma içerir.



GRAFİKLER bu projede büyük rol oynamaktadır. Grafikler, büroun ayrı işlevsel alanları için göreceli olarak gizlilik sağlamak amacıyla uygulanmıştır. Bu süreç sayesinde tasarımcılar tarafından grafik konusunda bilinçli bir yön verilmiş ve Dentsu'nun kendi grafik ekibi ile geliştirilmiştir. Grafikler saydam veya opak film üzerine basıldı; Vinil ve kanvas stratejik olarak yerleştirilir, mekânsal kaliteyi arttırır ve açık alanda görsel olarak ilgi çekici noktalar olarak hareket eder.



Design: Praxis Inc. / Rajiv Majumdar / Neha Sapre / Jubin J. / Sagar K.
Photography: Rajiv Majumdar




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder